Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset


02/20/2024 22:01
Operaatio Arlandan lentokentällä johtui tennis­palloista
Lue lisää ..
Operaatio johtui epäilyttävästä esineestä. Lentoyhtiö SAS:n koneesta löydettiin tiistai-iltana ”epäilty vaarallinen esine” Arlandan lentokentällä, ruotsalaismediat uutisoivat. SAS:n kone evakuoitiin ja poliisi eristi sen. Aftonbladetin mukaan esineen oli täytynyt löytyä koneeseen nousemisen yhteydessä. Poliisin mukaan esine on nyt tutkittu ja se oli vaaraton. Aftonbladetin tietojen mukaan kyse oli tennispalloista.
02/20/2024 23:34
Nainen yritettiin polttaa elävältä Mynämäellä – Oikeudessa kuultiin outo selitys
Lue lisää ..
Oikeus ei pitänyt uskottavana, että uhri olisi itse sytyttänyt itsensä palamaan. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1995 syntyneen Markus Mikael Aaltosen murhan yrityksestä kuuden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi näytetyksi, että Aaltonen oli ruiskuttanut tuntemansa naisen päälle bensaa ja sytyttänyt hänet palamaan.
02/20/2024 23:11
Tapparan Rikard Grönborg sai tuhdit sakot!
Lue lisää ..
Rikard Grönborg raivostui lauantaina ottelun jälkeen. SM-liigan kurinpitodelegaatio määräsi Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborgille sakkorangaistuksen. Ensimmäistä kauttaan Tapparaa valmentava Grönborg sai 10 000 euron sopimussakon epäurheilijamaisesta käytöksestä.
02/20/2024 23:12
10 vuotta Ukrainan verisistä mielen­osoituksista – Yhdysvallat aikeissa julkistaa uuden pakotepaketin
Lue lisää ..
Tähän juttuun on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat tiistailta 20. helmikuuta 2024. Kyseessä on sodan 727. päivä. Tänään Ukrainassa muistetaan Maidan-mielenosoituksissa kuolleita. On kymmenen vuotta siitä, kun marraskuussa 2013 alkaneet mielenosoitukset eskaloituivat väkivaltaisiksi. 108 siviiliä ja 13 poliisia kuoli tammi-helmikuussa 2014, mutta verisin päivä oli 20. helmikuuta. Samaisena päivänä lähti liikkeelle myös operaatio, joka johti Krimin niemimaan pakkoliitokseen ja Itä-Ukrainan sotaan.
02/20/2024 23:00
Vesivahinko Lyyra-korttelissa: ”Työmies on osunut sprinkleriin”
Lue lisää ..
Ravintolamaailman avajaisia joudutaan luultavasti siirtämään vesivahingon takia. Hakaniemen metron alla sijaitsevan Urban Gourmentin uuden ravintolamaailman avajaisia joudutaan luultavasti siirtämään. Lähes valmiissa tilassa sattui vesivahinko maanantaina. Urban Gourmentin Instagramiin lataamalla videolla näkyy, kuinka katosta valuu hallitsemattomasti vettä. Lattialle on aseteltu mustia roskasankoja keräämään vettä.
02/20/2024 22:54
Urheilutähti Scott Erickson kaahaili, 8- ja 11-vuotiaat lapset kuolivat – Piiloutui puskaan turman jälkeen
Lue lisää ..
Scott Ericksonin ajoi kilpaa ex-kumppaninsa kanssa. Kaksi lasta kuoli. Entinen baseball-tähti Scott Ericksonista, 56, leviää rajuja väitteitä, uutisoi LA Times. Syyskuussa 2020 kaksi lasta kuoli, kun syyttäjän mukaan Rebecca Grossman ajoi 8- ja 11-vuotiaiden yli Westlake Villagessa, Kaliforniassa.
02/20/2024 22:47
Suomalaiset iskivät – Genèvelle historiallinen CHL-mestaruus
Lue lisää ..
Sveitsiläinen Genéve-Servette voitti jääkiekon Mestarien liigan eli CHL:n finaalissa ruotsalaisen Skellefteån maalein 3–2. Mestaruutta pääsi juhlimaan viisi Leijonista tuttua suomalaispelaajaa eli maalivahti Jussi Olkinuora, puolustaja Sami Vatanen sekä hyökkääjät Valtteri Filppula, Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen. Kolme viime mainittua pääsivät ottelussa myös tehopisteille.
10/07/2023 10:07
USA:n veto-oikeuden käytölle sataa kritiikkiä: ”Ehdottoman holtitonta” – IL seuraa
Lue lisää ..
Iltalehti seuraa tässä jutussa tilannetta Lähi-idässä hetki hetkeltä. Tilanne on kiristynyt Lähi-idässä sen jälkeen, kun palestiinalainen äärijärjestö Hamas teki lauantaiaamuna 7. lokakuuta 2023 yllätyshyökkäyksen Israelia vastaan. Israel julisti maahan tämän jälkeen sotatilan. Hyökkäyksessään Hamas tunkeutui Gazaa ympäröiville alueille ja tappoi 1 200 ihmistä. Lisäksi se otti yli 200 ihmistä panttivangiksi.
02/20/2024 12:48
Purra kuittasi SDP:lle: ”Olette tyytyväisiä”
Lue lisää ..
SDP, vihreät ja vasemmistoliitto jättivät hallitukselle välikysymyksen työmarkkinatilanteen takia. Eduskunta keskusteli tiistaina SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden jättämästä välikysymyksestä, jonka aiheena on ”hallituksen aiheuttama työmarkkinakaaos”. – Katkaiskaa vastakkainasettelun kierre, SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman vetosi hallitukseen. Hänestä hallituksen tulisi edes yrittää neuvotella työmarkkinajärjestöjen kanssa.
02/20/2024 22:25
Mies huitoi velipuoltaan puukolla ja sai syytteet äitinsä pahoin­pitelystä – Sitten tapahtui jotain paljon pahempaa
Lue lisää ..
35-vuotiasta miestä epäillään sukulaisensa taposta. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun miestä epäillään väkivallan kohdistamisesta sukulaisiinsa. 35-vuotiasta miestä epäillään sukulaisensa surmaamisesta Oulussa. Hänet vangittiin tiistaina Oulun käräjäoikeudessa todennäköisin syin taposta epäiltynä. Epäilty osallistui käräjäoikeuden istuntoon etäyhteyden välityksellä, eikä peitellyt kasvojaan.
02/20/2024 22:23
Kaupataanko NHL:n suomalais­hyökkääjä ? Uusi huhu
Lue lisää ..
Anton Lundellin nimi mainittiin NHL:n siirtospekulaatioissa. Suomalaishyökkääjä Anton Lundellin nimi nousi esiin NHL:n siirtospekulaatioissa. Kanadalaismedia Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman mainitsi Lundellin 32 Thoughts -nimisessä podcastissa. Vyyhti kytkeytyy Calgary Flames -puolustaja Noah Hanifiniin, josta useampi joukkue on kiinnostunut.
02/20/2024 22:14
Prinssi Williamilta voimakas kannanotto Gazan kriisiin
Lue lisää ..
Prinssi William toivoo, että sota loppuisi mahdollisimman pian. Walesin prinssi William on julkaissut poikkeuksellisen kannanoton Gazan sotaan liittyen. Sota on kestänyt tähän mennessä viisi kuukautta. Kannanotossaan William toivoo sodan loppuvan mahdollisimman pian.
02/20/2024 19:07
Laajat häiriöt kortti­maksuissa ohi
Lue lisää ..
Korttimaksujen häiriöt ovat saattaneet aiheuttaa tilille useita katevarauksia. Korttimaksuissa tiistaina ilmenneet laajat häiriöt on saatu korjattua. Nordea tiedotti asiasta viestipalvelu X:ssä tiistaina illalla. Korttimaksuissa oli laajoja häiriöitä tiistain aikana. Nordean mukaan häiriöt johtuivat pankeille korttimaksamisen palveluja tarjoavan Nets-yrityksen palveluiden ongelmista. Netsin sivuilla kerrottiin, että Suomen toiminnoissa ilmeni häiriöitä kello 13.30 alkaen.
02/20/2024 21:55
Vanhus sai viestin ”ystävältään” ja astui suoraan ansaan
Lue lisää ..
Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii nettipelipetosta, joka sai alkunsa Facebook-viestistä. Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo perjantaina 16. helmikuuta sattuneesta tapauksesta, jonka seurauksena iäkäs ihminen menetti suuren summan rahaa. Poliisi toteaa tiedotteessaan vanhuksen saaneen viime perjantaina Facebook Messengerissä viestin, joka vaikutti tulleen hänen ystävältään.
02/20/2024 21:46
IL:n tiedot: Tämä kohta perustuslaista voidaan joutua ohittamaan Venäjän takia
Lue lisää ..
Sisäministeri Mari Rantanen (ps) luottaa uuden lainsäädännön estävän Venäjän masinoiman välineellisen maahantulon. Lakihankkeessa voidaan joutua puuttumaan Suomen perustuslakiin. Sisäministeriö valmistelee pikavauhtia uutta lainsäädäntöä, jonka avulla voidaan varautua Venäjän masinoimaan maahantuloon. Välineellistetyssä maahantulossa on kyse siitä, että Venäjä käyttää siirtolaisia välineenä Suomen painostamiseen ja kansallisen turvallisuuden horjuttamiseen.
02/20/2024 21:41
Anni Vuohijoella pelottavia oireita: ”Kadotin lähimuistin ja näön”
Lue lisää ..
Vuohijoella epäiltiin ohimenevää aivoverenkiertohäiriötä. Anni Vuohijoki kertoo Instagramissa kärsineensä raskausaikanaan uniongelmista, ja sen seurauksena jatkuvasta migreenistä ja ahdistuksesta. Terveysmurheiden kasaantuminen aiheutti Vuohijoelle huolestuttavia oireita.
02/20/2024 21:32
Vedenkeitto­kehotus voimassa – Älä juo hanavettä näillä alueilla pk-seudulla
Lue lisää ..
Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla on alueita, joiden vettä ei suositella sellaisenaan juotavaksi putkirikon takia. Juomavesi on keitettävä itäisessä Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla Linnaisissa, Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) tiedottaa. Vedenkeittokehotus on ollut voimassa maanantaista 19.2 alkaen. Tiistaina noin kello 21.00 HSY tiedottaa vedenkeiton olevan edelleen tarpeen kyseisillä alueilla.
02/20/2024 20:45
SM-liigaan muutos? ”Ei mitään oksennus­puhelinta”
Lue lisää ..
Pekka Virran mukaan valmentajien tuomareihin kohdistama kiukkuinen kritisointi pitäisi laittaa Liigassa aisoihin. Rikard Grönborgin raju kielenkäyttö Liigan erotuomarijohtajaa Jyri Rönniä kohtaan tallentui MTV Urheilun videolle ennen HIFK-ottelun virallista lehdistötilaisuutta. – Oli sattumaa, että se jäi siihen nauhalle, Pekka Virta toteaa Nokia-areenan käytävältä kuuluneesta huutelusta.
03/23/2023 18:58
Suomi tukee Ukrainaa yhdeksällä miljoonalla eurolla – IL seuraa sotaa
Lue lisää ..
Iltalehti seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä. Aiemmat liveseurannat löydät täältä ja täältä.
02/20/2024 21:16
Miksi poliisi jakaa törttöilyjä somessa? Näin vastaa Pasterstein
Lue lisää ..
Ylikomisario Dennis Pastersteinin julkaisut keräsivät viime vuonna liki 19 miljoonaa näyttökertaa. Uskomattoman suurta. Sellaiseksi kuvailee somevideoidensa suosiota ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.