Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset


03/23/2023 18:58
Naton ex-pääsihteeri: Jotkut Nato-maat saattavat harkita joukkojen lähettämistä Ukrainaan – IL seuraa sotaa
Lue lisää ..
Iltalehti seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.
06/08/2023 04:07
BBC: pohjois­irlantilainen 79-vuotias dementikko oli kolme kuukautta peseytymättä hoitokodissa
Lue lisää ..
Pohjois-Irlannissa hoitokoti ei toiminut standardien mukaisesti. Pohjoisirlantilaisesta 79-vuotiaasta Stanley O’neillistä tuli tammikuussa 2021 Bradley Manorin hoitokodin asukas. Hoitokodin toiminta ei kuitenkaan ollut standardien mukaista. Häntä ei käytetty suihkussa kolmeen kuukauteen ja hänet löydettiin kietovan narua kaulansa ympärille. Hänen tyttärentytär Sophie sanoi, että hänen perheensä alkoi kertomaan useista huolestuttavista tapahtumista.
06/08/2023 02:28
Shannen Dohertyn syöpä on levinnyt aivoihin
Lue lisää ..
Shannen Dohertyn syöpätaistelut jatkuvat. Näyttelijä Shannen Doherty, 52, kertoi Instagramissa tiistaina, että hänen rintasyöpänsä, joka hänelle todettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2015, on levinnyt hänen aivoihinsa. Uutinen jaettiin tunteellisella videolla, jossa Doherty itki, kun hän oli sädehoidossa. Prosessi edellyttää, että potilaat käyttävät mittatilaustyönä valmistettua maskia, joka pitää pään paikallaan hoidon aikana, jotta säteily osuu kasvaimeen mahdollisimman tarkasti.
06/08/2023 02:11
Horoskooppi
Lue lisää ..
OINAS 21.3.–20.4. Jokin asia tai henkilö käy nyt hermoillesi, ja mielesi tekisi sanoa suorat sanat. Malta mielesi ja kielesi. Puhu vasta, kun olet hieman rauhoittunut. HÄRKÄ 21.4.–21.5. Jos janoat muutosta johonkin asiaan, aika sille on nyt erityisen suosiollinen. Osaat ilmaista toiveesi täsmällisesti ja miellyttävästi ja saat helposti tukea ideoillesi.
06/08/2023 01:12
New Yorkissa maailman huonoin ilmanlaatu – ”Näyttää tuomiopäivältä”
Lue lisää ..
Kanadan valtavista metsäpaloista leviää savua Yhdysvaltain itärannikolle saakka. Ilmanlaatu New Yorkissa on todella huono. New Yorkin ilmanlaatu oli maailman huonoin keskiviikkoiltana, kun ennennäkemättömän suuret metsäpalot ympäri Kanadaa ovat levittäneet savua ympäri Yhdysvaltain itärannikon pohjoisosia. Kaupungin ilmanlaatuindeksi merkittiin ilmanlaatua mittaavan IQAir-sivuston mukaan ”erittäin epäterveelliseksi”, yli 200:n.
06/07/2023 23:40
Tuoppi päähän teki todella rajua jälkeä – Eurofinaali tahriutui vereen
Lue lisää ..
West Ham voitti Konferenssiliigan finaalissa Fiorentinan 2–1. Prahan poliisi joutui jo iltapäivällä rauhoittelemaan futisfaneja kaupungin keskustassa. Vielä silloin syyttävä sormi kohdistui lähinnä Fiorentinan faneihin, mutta kun finaali käynnistyi, törkeyksiin syyllistyivät vain West Hamin fanit.
06/07/2023 23:52
KL: Käärijällä on useita sijoitus­asuntoja
Lue lisää ..
Käärijä haluaisi saada nuoret kiinnostumaan järkevästä rahankäytöstä, uutisoi Kauppalehti. Käärijä, oikealta nimeltään Jere Pöyhönen on kertonut avoimesti hatarista taloustaidoistaan. Nyt Pöyhönen kertoo Kauppalehdelle omistavansa sijoitusasuntoja. Pöyhösen käyttämä Käärijä-taiteilijanimi on viittaus uhkapelaamiseen ja artisti käsittelee pelaamista myös kappaleissaan.
06/07/2023 23:40
Suomalais­lupaus sai NHL-sopimuksen
Lue lisää ..
Eetu Liukas teki NHL-sopimuksen New York Islandersin kanssa. Suomalaishyökkääjä Eetu Liukas, 20, teki NHL-sopimuksen New York Islanderin kanssa. Tulokassopimus on kolmivuotinen. Liukas pelasi päättyneellä liigakaudella HPK:ssa ja teki 58 runkosarjaottelussa tehot 14+9. Rangaistusminuutteja kertyi 104, mikä oikeutti koko SM-liigan jäähytilaston ykkössijaan.
06/07/2023 23:25
Näkökulma: Leo Messi joutui jälleen pettymään
Lue lisää ..
Leo Messi ei olisi koskaan halunnut lähteä Barcelonasta, kirjoittaa Janne Palomäki. Leo Messi on tehnyt päätöksensä. – Tietenkin olisin halunnut palata Barcelonaan. Mutta vaikka olisin rakastanut sitä, ei se ollut mahdollista, Messi sanoi Mundo Deportivolle.
06/07/2023 23:11
Huhut seis: Lionel Messin uusi seura julkaisi paljonpuhuvan videon
Lue lisää ..
Lionel Messi siirtyy Yhdysvaltoihin. Lionel Messi vahvisti keskiviikkona Mundo Deportivolle siirtyvänsä Pohjois-Amerikan jalkapalloliigassa pelaavan Inter Miamin riveihin. Messin ilmoitus päätti hurjana velloneen huhumyllyn, jonka aikana supertähteä vietiin niin Barcelonaan kuin Saudi-Arabiaankin. Uusi seura Inter Miami otti aiheesta ilon irti.
06/07/2023 23:03
Kovia syytöksiä Trumpista – Mike Pence aloitti vaali­kampanjansa raivokkaasti
Lue lisää ..
Pencen mukaan Trump vaati häntä valitsemaan perustuslain ja itsensä välillä. Donald Trumpin varapresidenttinä toiminut Mike Pence käynnisti keskiviikkona virallisesti presidentinvaalikampanjansa. Pence aloitti kampanjansa USA:n republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi syyttelemällä kilpakumppaniaan Trumpia. Asiasta kertoo Reuters.
06/07/2023 22:57
Uusia väitteitä Maan ulkopuolisesta elämästä: ”Me emme ole yksin”
Lue lisää ..
Entinen tiedustelupomo väittää, että Yhdysvalloilla hallussaan ”kokonaisia ja osittaisia” ufoaluksia. Entinen Yhdysvaltain tiedusteluvirkailija David Grusch on paljastanut kongressille Yhdysvaltojen pitävän hallussaan kokonaisia ja osittaisia ufoaluksia. Grusch on aiemmin johtanut puolustusministeriön UAP-analyysiyksikköä. Unidentified Anomalus Phenomena (UAP) eli ”tunnistamaton epänormaali ilmiö” on termi, jota Yhdysvaltain viranomaiset käyttävät ufoista.
06/07/2023 21:36
Nyt se on varmaa! Lionel Messi siirtyy Pohjois-Amerikkaan
Lue lisää ..
Lionel Messin ura jatkuu Floridan lämmössä. Vapaille markkinoille päässyt argentiinalainen supertähti Lionel Messi on tehnyt valintansa ensi futiskauden osoitteestaan. Messi kertoi keskiviikkoiltana tehneensä sopimuksen Yhdysvaltalaisen Inter Miamin kanssa. Tarkempia yksityiskohtia, kuten sopimuksen kestoa tai palkkaa, ”Kirppu” ei paljastanut.
06/07/2023 22:51
Justin Bieberin isä raivostutti laulajan fanit – Laukoi homofobisia kommentteja
Lue lisää ..
Justin Bieberin isä Jeremy Bieberin somekommentointi sai laulajan fanit älähtämään. Laulaja Justin Bieberin isä Jeremy on suututtanut sosiaalisessa mediassa poikansa fanit. Mies teki seuraajilleen selväksi, ettei kannata kesäkuun alussa käynnistynyttä Pride-kuukautta. Mies jakoi kirjoituksen, jossa piruillaan LGBTQ+ -yhteisöön kuuluville ihmisille viitaten biologiaan. Teksti on painettu Pride-lipun päälle.
06/07/2023 22:47
Ukrainan sota, päivä 469: Ammoniakki­putki vuotaa Ukrainassa, Putin kommentoi Kah’ovkan patotuhoa
Lue lisää ..
Tähän juttuun on koottu Ukrainan sodan tärkeimmät tapahtumat keskiviikolta. Sekä Venäjä että Ukraina kertoivat keskiviikkona ammoniakkiputkeen tulleista vaurioista. Venäjältä lähtevää ja Ukrainan läpi kulkevaa putkea käytetään lannoitteisiin käytettävän ammoniakin kuljettamiseen. Asiasta kertoo Reuters. Tilanne saattaa vaikeuttaa neuvotteluja Mustanmeren viljatoimitussopimukseen liittyen.
06/07/2023 22:44
Messi paljasti yllätys­siirtonsa syyt
Lue lisää ..
Miamiin matkaava futistähti ei saanut Barcelonalta virallista tarjousta. Lionel Messi on valinnut Inter Miamin uudeksi osoitteekseen. Siirtoa voi pitää pienoisena yllätyksenä, sillä 35-vuotias tähtipelaaja osoitti päättyneellä kaudella kelpaavansa edelleen jalkapallon huipputasolle, johon Yhdysvaltojen soccer-sarja MLS ei kuulu. Vahvin Euroopassa sijaitseva kotiehdokas oli miehelle rakas Barcelona. Kolmas vaihtoehto olisi ollut Saudi-Arabian Al-Hilal, joka olisi tarjonnut satojen miljoonien vuosipalkkaa.
06/07/2023 22:10
Teinityttö halusi sähkötupakkaa – Miehet juottivat humalaan ja raiskasivat
Lue lisää ..
Sähkötupakkaa alaikäiselle kaupannut mies ja hänen kaverinsa syyllistyivät törkeään lapsenraiskaukseen. 15-vuotias tyttö oli pyytänyt tuntemaltaan parikymppiseltä Abbas Al-Fatlawilta toistuvasti sähkötupakkaa. Osapuolet sopivat tapaamisesta helmikuussa 2022. He olivat menneet juna-asemalta Al-Fatlawin ystävän asunnolle, jossa 26-vuotias mies oli paikalla.
06/07/2023 22:08
Alba, 23, pysäytettiin lentokentällä Ruotsissa å-kirjaimen takia – Lentoyhtiön uskomaton toiminta hakee vertaistaan
Lue lisää ..
Alba Åhlanderin sukunimi osoittautui poikkeuksellisen vaikeaksi Lufthansalle. Ruotsalaistyttö ei ole vieläkään saanut korvauksiaan lentoyhtiön sekoilusta. 23-vuotias Alba Åhlander pysäytettiin Arlandan lentoasemalla Ruotsissa, kun hän oli lähdössä Australiaan. Aftonbladetin artikkelissa hän kertoo, kuinka lentomatka katkesi heti Ruotsissa yhden å-kirjaimen takia. Tukholmalainen oli asunut aiemmin Australiassa. Helmikuun 19. päivänä hänen oli tarkoitus lähteä Lufthansan lennolla Sydneyyn. Matkaan kuuluivat vaihdot Münchenissä ja San Franciscossa.
06/07/2023 22:04
Lotta Haralalla uskomaton paluu – Avautui ääni väristen: ”On ollut niin vaikeaa”
Lue lisää ..
Tamperelainen palasi 100 metrin aitajuoksuun kolmen vuoden tauon jälkeen ja teki komean ennätyksen, vaikka sähläsi. Edellisen kerran 15.9.2020 ja heti perään 7.6.2023. Lotta Harala, 31, palasi keskiviikkona Jyväskylässä 100 metrin aitajuoksukilpailuihin piinaavan säärivammakierteen jälkeen.
06/07/2023 22:03
Guardian: Öljy-yhtiöllä vapaa pääsy YK:n ilmasto­kokouksen toimiston sähköpostiin
Lue lisää ..
Arabiemiraattien valtiollisen öljy-yhtiön johtaja toimii myös marraskuussa Dubaissa pidettävän Cop28 -ilmastokokouksen puheenjohtajana. Brittiläinen Guardian uutisoi, että Arabiemiraattien valtiollisella öljy-yhtiöllä on ollut pääsy marraskuussa Dubaissa pidettävän YK:n ilmastokokouksen toimiston sähköpostiin. Dubain ilmastokokouksen puheenjohtajana toimii Sultan Al Jaber, joka on myös Arabiemiraattien valtiollisen öljy-yhtiön ADNOC:in johtaja.