Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset


03/23/2023 18:58
”Massiivinen” droonihyökkäys Belgorodiin, Sevastopolissa ilmahälytys – IL seuraa sotaa
Lue lisää ..
Iltalehti seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä. Aiemman liveseurannan löydät tästä jutusta.
09/25/2023 22:21
Susi raateli koiraa Jämsässä – Poliisi pyytää havaintoja
Lue lisää ..
Poliisi tiedotti asiasta maanantaina hieman ennen kello kymmentä. Susi on haavoittanut koiraa Jämsässä, tiedottaa Sisä-Suomen poliisilaitos viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter). Poliisin saama susihavainto paikantuu Jämsän Uskelantielle.
09/25/2023 21:59
Laulaja Pentti Hietanen laittoi miljoona­talonsa myyntiin – Tässä syy
Lue lisää ..
Pentti ja Heini Hietanen ovat asuneet kodissaan liki 20 vuotta. Oopperan ja musikaalien maailmassa uransa luoneen Pentti Hietasen, 64, ja laulajapuoliso Heini Hietasen omakotitalo on myynnissä Kangasalla. Vuonna 1987 rakennettu päärakennus pitää sisällään 262 neliötä. Päärakennuksen lisäksi kohteeseen kuuluvat myös vuonna 2014 valmistunut ”talousrakennus” sekä hirsirakenteinen rantasauna, joka tunnetaan paremmin nimellä Rantawirkkula.
09/25/2023 21:53
Murheellinen virhe saattoi ratkaista Ähtärissä hukkuneen 8-vuotiaan kohtalon
Lue lisää ..
22 lasta meni uimaan kesäisenä päivänä seurakunnan leirillä Ähtärissä. Yksi heistä hukkui toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Juhannusviikko sai surullisen alun Ähtärissä Etelä-Pohjanmaalla, kun 8-vuotias poika hukkui seurakunnan leirillä. Poika hukkui Seinäjoen seurakunnan 1.–3.-luokkalaisten poikien kesäleirillä 19. kesäkuuta. Hän kuoli kaksi päivää myöhemmin sairaalassa.
09/25/2023 21:41
Aku Sipola vältteli Spede-elokuvan katsomista – Antaa nyt itselleen arvosanan roolistaan Loirina
Lue lisää ..
Aku Sipola kertoo olevansa kriittinen omaa työtänsä kohtaan. Perjantaina 29. syyskuuta elokuvateattereissa ensi-iltansa saa Pertti ”Spede” Pasasesta kertova fiktiivinen Spede-elokuva. Aleksi Delikourasin ohjaamassa elokuvassa merkittävää roolia näyttelee myös Aku Sipola, joka nähdään Vesa-Matti Loirin saappaissa. Sipolalle elokuvan julkaisu on ollut jännittävää ja hän istuutui elokuvateatteriin katsomaan valmista elokuvaa vasta ensi-iltaviikolla.
09/25/2023 21:37
Saarivaltio hukkuu autoromuihin – Jo yksi raato kolmea asukasta kohden
Lue lisää ..
Kun pieneen ja syrjäiseen saarivaltioon tuodaan auto, se jää sinne pysyvästi. Pääsaarella on karkeasti yksi hylätty auto kolmea ihmistä kohden. Tongan pääsaarella Tongatapulla on arviolta jo 30 000 autonromua ja määrä on jatkuvassa kasvussa, kertoo Australian yleisradioyhtiö ABC. Sään armoilla lojuvat ruosteläjät ovat jo vaaraksi ihmisten terveydelle, sillä autoista valuvat myrkyt päätyvät maahan ja sitä kautta juomaveteen. Ongelman mittakaavasta saa hieman käsitystä kun autojen määrän suhteuttaa ihmisten määrään. Tongatapulla asuu vain noin 75 000 ihmistä ja koko Tongan saariryhmällä noin 105 000 ihmistä.
09/25/2023 21:33
Pekka Toveri: Isku arkaan paikkaan saattaa pakottaa Venäjän rajuun ratkaisuun – ”Nöyryytys”
Lue lisää ..
Venäjän kannalta on nöyryyttävää, jos Ukrainan väitteet pitävät paikkansa. Ukrainan mukaan Venäjän Mustanmeren-laivaston komentaja, amiraali Viktor Sokolov tapettiin perjantaina tehdyssä iskussa, joka kohdistui laivaston päämajaan Sevastopolissa. Samaisessa iskussa tapettiin Ukrainan mukaan myös 33 muuta upseeria. Asiasta oli liikkunut huhuja jo pidempään, mutta Ukrainan erikoisjoukot vahvistivat asian maanantaina.
09/25/2023 21:28
Tyrmätty ottelija sekoili katsomossa – ”Olen nähnyt monia tällaisia tapauksia”
Lue lisää ..
Haavamies kertoi hurjia tarinoita. Vapaaotteluorganisaatio KSW:n tapahtumissa cutmanina eli niin sanottuna haavamiehenä toiminut Jacek Piekarski on nähnyt erikoisia tilanteita matseissa. – Joskus ottelijat unohtavat, että heidät on tyrmätty tai isketty lattiaan, Piekarski kertoo.
09/25/2023 21:19
Video: Valtavat tulvat iskivät suomalaisten suosikki­kohteeseen
Lue lisää ..
Tulvat tekivät tuhojaan suomalaisten suosikkilomakohteessa. Rankkasateet aiheuttivat valtavia äkkitulvia suomalaistenkin rakastamalla Phuketin saarella Thaimaassa. – Joillakin alueilla vettä on vyötäröön asti, vapaaehtoisena pelastustöihin osallistunut Vincent Modell kertoi englanninkieliselle Phuket Newsille.
09/25/2023 21:17
Iltalehti löysi ihmisen liian kauniin Milla-Sofian taustalta – Tällainen hän todella on
Lue lisää ..
Suomalainen Milla-Sofia on liian kaunis, kirjoitimme aiemmin. Lue Milla-Sofian luojan haastattelu. Kerroimme aiemmin, että tekoälykuvat saattavat onnistua huijaamaan ketä tahansa. Näin on päässyt käymään muun muassa Milla-Sofia -nimellä suomalaista neitokaista esittävällä Instagram-tilillä. Otimme yhteyttä Milla-Sofian tiliä pyörittävään henkilöön verkkosivuilta löytyvän sähköpostiosoitteen kautta ja pyysimme häntä videohaastatteluun. Tähän hän ei kuitenkaan suostunut.
09/25/2023 20:39
Hulk Hogan meni naimisiin 23 vuotta nuoremman Sky Dailyn kanssa
Lue lisää ..
Showpainija Hulk Hogan on nyt ukkomies. Hulk Hogan, 70 ja Sky Daily, 45, ovat menneet naimisiin. Pari vietti häitään Clearwaterissa Floridassa viikonloppuna. Asiasta uutisoi Page Six. Entisen showpainijan ja Sky Dailyn oli kokoontunut pieni joukko parin läheisiä.
09/25/2023 20:25
NHL:n venäläistähti tykitti suorat sanat Vladimir Putinista – Tietää, mitä tuleman pitää: ”He ilmaantuvat”
Lue lisää ..
Calgary Flamesin Nikita Zadorov ei kadu mitään. Aiemmin tällä viikolla nähtiin rohkea teko, kun Calgary Flamesin venäläispuolustaja Nikita Zadorov latasi suorat sanat Venäjästä ja Vladimir Putinista venäläisen toimittajan Juri Dudinin haastattelussa. Zadorov sanoi, että Venäjä lähettää nuoria ihmisiä kuolemaan ja kertoi, ettei pystyisi istumaan ravintolassa Moskovassa, koska häpeää sotaa niin paljon.
09/25/2023 20:23
Lasten sukupuoli­neutraalit kisat herättivät ison keskustelun – Nyt puhuvat kaiken nähneet liikunnan­opettajat
Lue lisää ..
Keskustelu alaikäisten sukupuolineutraaleista urheilukisoista kiihtyy. Nyt näkemyksensä antavat kokeneet liikunnanopettajat. – Aikuisilla on suuri vastuu siitä, minkälaisia sarjoja laitetaan pystyyn, kun kilpaillaan ja mitaleita jaetaan tulosten perusteella. Näin sanoo Seinäjoen yhteiskoulun liikunnanopettaja Tommy Koponen, joka esittää omat näkemyksensä Helsingissä järjestetyistä ruotsinkielisten alakoulujen oppilaiden sukupuolineutraaleista yleisurheilukisoista.
09/25/2023 19:44
Olli Rehn löysi riskin Suomen turvalli­suudelle – ”Viimeistään nyt pitäisi julkaista”
Lue lisää ..
Presidenttiehdokas Olli Rehnin mielestä Tiitisen lista ja Rosenholz-aineisto pitäisi viimeistään nyt julkaista, jotta asiasta päästäisiin käymään kansallista keskustelua. Presidenttiehdokas Olli Rehnin mielestä Tiitisen listan ja Rosenholz-aineiston julkaiseminen olisi tärkeää, jotta Suomi voisi käydä julkista keskustelua kansallisesta historiastaan. Rehn on sekä valitsijayhdistyksen että keskustan ehdokas. Tiitisen listassa on tiettävästi 18 suomalaisen nimet, joilla on ollut mahdollisia yhteyksiä Itä-Saksan (DDR) tiedustelupalveluun Stasiin. Myös Rosenholz-aineistossa on tietoja Stasin mahdollisista suomalaisista kontakteista.
09/25/2023 19:38
Näky peilistä oli kuin Kim Kardashianin rinnat – ”Nyt se maito sitten taisi nousta”, mieskin tokaisi
Lue lisää ..
”Voi hyvin olla, että tuo tyttö ei kyllä imemään opi”, kätilö tokaisi imettämisestä stressaavalle Nita Makkoselle. Suomalaiset ja kansainväliset asiantuntijat suosittelevat lapsentahtista täysimetystä vauvan syntymästä 4–6 kuukauden ikäiseksi. Lapsentahtisuus tarkoittaa, että vauvalle tarjotaan rintamaitoa aina vauvan maitoa halutessa. Käytännössä imetykseen liittyy suuria odotuksia, tunteita ja myös pettymyksiä. Jokainen lapsia saanut tietää, ettei elämä vauvan kanssa menekään kuin opaskirjoissa.
09/25/2023 19:31
Rajut kohut Spedestä saivat Riku Niemisen näkemään roolihahmonsa uudella tavalla: ”Huipulla ei ole aina kivaa”
Lue lisää ..
Riku Nieminen näyttelee tuoreessa Spede-elokuvassa nimikkoroolin Pertti Pasasena. Suomalaisen viihdekentän suurmogulina tunnettu Pertti ”Spede” Pasanen on aina ollut julkisuudessa kiistelty hahmo. Erityisesti syyskuun lopussa ensi-iltansa saavan fiktiivisen Spede-elokuvan tuotannon aikaan Pasasesta kerrottiin julkisuuteen rajuja syytteitä, joiden mukaan Pasanen olisi muun muassa ahdistellut lukuisia naisia seksuaalisesti. Uutiset toivat elokuvassa nimikkoroolia näyttelevälle Riku Niemiselle uudenlaista näkökulmaa hahmoonsa.
09/25/2023 19:30
SM-liigan ökyseura tukalassa tilanteessa – Nämä kaksi miestä herättävät huolta: ”Ei ole ikinä ollut voittava”
Lue lisää ..
Kärpät on SM-liigan jumbona, mutta Pekka Virta iskee kriitikoita näpeille. Onko Oulussa jo syytä paniikkiin? Jättibudjetilla operoiva Kärpät on SM-liigan jumbojoukkue kahden viikon jälkeen. Neljästä ottelusta tuloksena on vain yksi voitto ja kolme pistettä.
09/25/2023 19:14
Pääkirjoitus: Putinilla on pelottava kyky, jota kunnioitetaan myös Natossa
Lue lisää ..
Venäjällä on kyvyt merenalaisten ydinase- ja muiden iskujen lisäksi myös vedenalaiseen salakuunteluun ja kyberhyökkäyksiin. –Venäjällä on todella kyvykäs, merkittävä ja edistyksellinen sukellusvenelaivasto, Nato-virkamies totesi vastikään Iltalehdelle Portugalissa pidetyissä Nato-harjoituksissa. Aivan Suomen lähellä Kuolan niemimaalla sijaitsee Venäjän Pohjoinen laivasto, joka muodostaa Venäjän ydinpelotteen merellisen selkärangan. Yksikin pinnan alla näkymättömissä vaaniva sukellusvene pystyy Vladimir Putinin käskystä laukaisemaan tuomiopäivän tuhon eli mannertenvälisen ydinohjuksen missä päin maailmaa tahansa.
09/25/2023 19:03
Tätä pahemmin ei voi huvi­puistolaite jumittua – Asiakkaiden tuska tallentui videolle Kanadassa
Lue lisää ..
Ihmiset roikkuivat huvipuistolaitteesta ylösalaisin lähes 30 minuutin ajan.
09/25/2023 18:50
Poikaystävä jäi Vaasaan, kun Ann Sophie lähti tavoittelemaan unelmiaan – ”Meillä on vahva parisuhde”
Lue lisää ..
Ann Sophie Martinez Prieto, 23, kuvailee itseään perhekeskeiseksi, eikä ole koskaan tarvinnut omaa aikaa. Nyt hän asuu ensimmäistä kertaa elämässään yksin, koska haluaa edetä kohti tavoitteitaan. Syyskuussa Ann Sophie Martinez Prieto, 23, pakkasi kamppeensa ja muutti pääkaupunkiseudulle. Entiseen kotikaupunkiin Vaasan jäivät perhe sekä avopuoliso Jesse ja parin yhteinen Pablo-koira. – Kun kerroin muutosta somessa, yksityisviestini täyttyivät kyselyistä, että olenko eronnut. Huomasin, miten monia päätökseni hämmensi.